Historien om Saga Boats

Historien om Saga Boats AS så dagens lys i 1960. Brødrene Drageseth hadde drevet skjortefabrikk i 14 år og fikk ideen om å bygge båter i det nye materialet glassfiberarmert polyester. En 10-fots jolle ble satt i produksjon i lokalene til skjortefabrikken og snart var arbeidet med tre nye jollemodeller i gang. Nye lokaler ble nødvendig og bygget fikk plass ut mot det værharde Stadthavet, perfekt for å opprettholde den kvalitet og sjødyktighet som kjennetegner Saga båtene.

I 1967 kom Saga 20 til verden. Snekken ble raskt en suksess i inn- og utland og ble på kort tid en populær folkebåt. 200 eksemplarer ble produsert årlig og snekken ble eksportert til store deler av Europa. For å etterkomme den store etterspørselen,ble produksjonsanlegget og arbeidsstokken betydelig utvidet. Dette ble ytterligere påkrevet da Saga 27, den nye generasjon familiebåt, ble introdusert i 1970. Denne ble kåret til “Tidenes Norske Motorbåt” i 2005 og er for mange selve symbolet på de tradisjonsrike båtene fra verftet på Vestlandet. Dens enorme popularitet gjenspeiles på kanalene i Nederland der snekker generelt blir omtalt som “Saga”. Saga 20 og Saga 27 ble etterhvert en av norsk lystbåtindustri’s største suksesser. Markedet ble betydelig utvidet, og egne importører var snart å finne i de fleste europeiske land. I årene frem til 1980 ble det produsert ca. 700 motorbåter pr. år og bedriften sysselsatte ca. 130 personer.Til tross for stor vekst og ekspansjon ble det aldri fraveket å bygge kvalitetsbåter, hvor lokale tradisjoner med godt håndverk og best mulige sjøegenskaper var satt i fokus. Dette førte til at Saga ble det kvalitetsproduktet vi kjenner i dag.

I 1974 kom Saga 24 med seil, noe som var først i sitt slag i Norge. I 1976 ble utvikling av halvplanende båter med større fartspotensiale igangsatt. Med det ble halvplanende båter kjernen i Saga-programmet. Saga Craft 35/39 fulgte opp i 1980 og i 1990 kom Saga 32, til verden. Satsing på større halvplanere med rak aksel finner man også igjen i dagens modellprogram, som består av Saga 310, Saga 315 og i 2009 kom den nye Saga 415. I løpet av 2012 vil det lanseres tre nye Saga-modeller. I all vår produkt- og nyutvikling fokuserer vi på å fremholde Saga-design og kvalitet for å sikre Sagakunden det beste produkt. Over 50 års erfaring sammen med tradisjoner og høy kompetanse gir våre kunder den trygghet som forventes ved kjøp av en Sagabåt.