En Saga-båt blir til

Gode råvarer er en viktig forutsetning for å kunne produsere et produkt av topp kvalitet. Hos Saga Boats benyttes kun råvarer av beste kvalitet.

Støpeformen blir nøye polert og kontrollert før den er klar til et nytt støp. Finishen på det endelige produktet er helt avhengig av kvaliteten på støpeformene og behandlingen av disse i forkant av hvert støp. Derfor benytter Saga Boats moderne 3D-verktøy under produksjon av nye støpeformer.

Arbeidsmiljøet i støperiavdelingen ivaretas med sentralt ventilasjonsanlegg. Alle skrog og dekk blir vakumstlåpt eller produsert av håndopplagt glassfiberarmert polyester i eget moderne sentralstøperi. Dette gjøres for å oppnå høyest mulig kvalitet og styrke på støpen. Bruk av støpte seksjoner gir en stivere og mer varig konstruksjon sammenlignet med tradisjonelle konstruksjoner av tre.

Motoren monteres inn på et relativt tidlig stadium i produksjonen. Dette forenkler arbeidet, og sikrer den beste kvalitet på montering av alle de kritiske komponentene i forbindelse med motorinstallasjonen. Skroget er nå snart klart for sammenføying med dekket. Alle slanger, ledninger og installasjoner er nøye tilpasset på både skrog og dekk for å sikre en effektiv produksjon, kombinert med lett tilgjengelighet for nødvendig service i den ferdige båten.

Det som hovedsakelig gjenstår før båten er ferdig er treinnredning, ferdigstillelse av det tekniske anlegget og montering av akterveggen. All treinnredning blir produsert ved moderne møbelfabrikker for å sikre en høy kvalitet og upåklagelig finish. Dette er blitt et viktig kjennetegn for dagens Saga-båter.

Alle Saga-båter gjennomgår en nøye kvalitetskontroll, med blant annet omfattende testing og prøvekjøring utført av våre mest erfarne medarbeidere, før båten er klar til overlevering. Dette sikrer en stabil og best mulig kvalitet på alle våre produkter.

Båtene blir enten levert direkte på sjøen ved verftet, med trailer, eller med lastebåt langs kysten.

Kanskje blir din neste båt en Saga…..?